Tubakavaba poliitika USA kolledžites ja ülikoolides

Täna avaldatud haiguste tõrje ja ennetamise keskuste (CDC) ja Ameerika mittesuitsetajate õiguste fondi (ANRF) täna avaldatud uuringu kohaselt oli 2017. aastal enam kui kaks korda rohkem USA ülikoolide ja ülikoolide ülikoolilinnakuid suitsu- või tubakavaba kui 2012. aastal. CDC-des Haigestumuse ja suremuse nädalaaruanne.

2017. aasta novembri seisuga oli kõigis sise- ja välistingimustes vähemalt 2082 USA ülikoolide ja ülikoolilinnakute suitsetamist (täielikult keelatud suitsetamine) või tubakavaba (täielikult keelatud nii suitsuvaba tubaka kui ka põlevate tubakatoodete suitsetamine), 2012. aastal oli see 774 ülikoolilinnakut .

2017. aastal oli 2082 suitsuvaba poliitikaga ülikoolilinnaku hulgas tubakavaba 84 protsenti. Võrdluseks: 2012. aastal 774 suitsuvabast kolledžist ja ülikoolilinnakust oli 73 protsenti tubakavabad, kasutades ANRF-i College Campus Tobacco Policy Database andmeid.

"Kolledžid ja ülikoolid on ideaalsed kohad tervisliku käitumise propageerimiseks, mis võib jätkuda kogu elu, sealhulgas tubakavaba olemine," ütles CDC suitsetamise ja tervise büroo direktor Corinne Graffunder. "Tubakavaba ülikoolilinnaku poliitika võib aidata vähendada tubakatarbimist ja pakkuda inimestele tervislikumat keskkonda elamiseks, töötamiseks ja õppimiseks."

Suitsuvaba ja tubakavaba poliitika eelised

Suitsuvabad ja tubakavabad ülikoolilinnakud võivad edendada üliõpilaste, õppejõudude, töötajate ja külaliste tervist ja heaolu:

• Mittekasutajate kaitsmine kasutatud tubakasuitsu ja e-sigareti aerosooli kahjulike mõjude eest.
  • Tubakatoodete kasutamise sotsiaalse vastuvõetavuse vähendamine.
  • Lõpetamise edendamine.
  • Tubakatarbimise alustamise ärahoidmine.

Uuringust selgus ka, et kõrgkoolide ja ülikoolilinnakute hulgas, kus olid suitsu- või tubakavabad poliitikad, keelas 80 protsenti spetsiaalselt e-sigarettide kasutamise ja 41 protsenti vesipiibu suitsetamise.

"Tubakatoodete maastik muutub ja meie rahva noored kasutavad erinevaid tubakatooteid, sealhulgas e-sigarette ja vesipiipe," ütles CDC suitsetamise ja tervise büroo teadustõlke asedirektor Brian King. . "On oluline, et hoiame sammu, tagades, et need tooted hõlmavad ka meie tõestatud tubakatoodete ennetamise ja kontrolli meetmeid."

Mida saab veel teha?

Suitsuvaba ja tubakavaba poliitika jälgimine, edendamine, rakendamine ja jõustamine kogu USA ülikoolide ja ülikoolilinnakute kooskõlastamisel tõestatud rahvastikupõhiste strateegiate ja tubakatoodete reguleerimise jätkuva rakendamisega võib aidata vähendada tubakatoodete koormust kasutada nendes ülikoolilinnakutes. Need strateegiad hõlmavad järgmist:

• Tubakatoodete hinna tõstmine.
  • Inimeste kaitsmine kasutatud suitsu ja e-sigareti aerosoolide eest.
  • Jätkates tabavaid meediakampaaniaid, mis hoiatavad tubakatoodete kasutamise ohtude eest.
  • Noorte juurdepääsu piiramine kõigile tubakatoodetele.

Igal aastal põhjustab Ameerika Ühendriikides sigarettide suitsetamine hinnanguliselt 480 000 surmajuhtumit, sealhulgas mittesuitsetavate täiskasvanute seas enam kui 41 000 surma suitsetamisest.

Lisateavet suitsetamisest loobumise ja noorte tubakatoodete kasutamise takistamise kohta leiate aadressilt https://betobaccofree.hhs.gov/external.

USA TERVISE- JA INIMTEENUSTE OSAKONDväline ikoon