CDC / ATSDR PFAS-i kokkupuute hindamiseks USA sõjaväebaaside lähedal asuvates kogukondades

Koheseks vabastamiseks: teisipäeval, 2. juulil 2019 kell 11.00 ET
Kontakt: NCEH / ATSDR kommunikatsioonibüroo
(770) 488-0700

CDC / ATSDR kutsub avalikkust õppima PFAS-i kokkupuute hindamise kohta Berkeley maakonnas, WV

Haiguste tõrje ja ennetamise keskused (CDC) ning mürgiste ainete ja haiguste registri agentuur (ATSDR) teatasid täna kokkupuute hindamise algatamisest Lääne-Virginias Berkeley maakonnas Martinsburgi linnas Shepherd Fieldi õhutranspordi rahvuskaitse baasi lähedal. Kokkupuute hindamise eesmärk on anda kogukonna liikmetele teavet per- ja polüfluoroalküülainete (PFAS) taseme kohta nende kehas ning anda teavet kokkupuute kohta laiemas kogukonnas.

Mida
CDC / ATSDR kutsub Martinsburgi linna elanikke, eriti Shepherd Fieldi õhukaitseväebaasi läheduses asuvaid, külastama infotunde. Teadlased annavad teavet ATSDR-i, PFAS-i kokkupuute hindamise, osalejate värbamisprotsessi ja eelseisvate PFAS-testide kohta.

CDC / ATSDR julgustab puuetega inimesi nendel koosolekutel osalema. Kui vajate erimajutust, võtke palun vähemalt nädal enne koosolekut ühendust Ana Pomalesega e-posti teel ([email protected]) või telefoni teel (215-834-2554).

Meedia liikmete jaoks toimub meedia kättesaadavuse seanss kella 16.30–17.00. aadressil Comfort Inn Aikens Center, Berkeley Room.

Millal
24. juuli 2019
17:30 –20: 00
Ettekanne algab kell 18.00.

Kus
Comfort Inn Aikensi keskus - Berkeley tuba
1872 Edwin Milleri puiestee
Martinsburg, WV, 25404

TAUST
PFAS on keemilised kemikaalid, mida on tööstuses ja tarbekaupades kasutatud alates 1950. aastatest. PFAS-e on ligi 5000 tüüpi, millest mõnda on teistest laiemalt kasutatud ja uuritud. Teadlased alles õpivad PFAS-iga kokkupuute tervisemõjude kohta. Mõned uuringud on näidanud, et kokkupuude teatud PFAS-iga võib mõjutada imikute ja vanemate laste kasvu, õppimist ja käitumist; madalam naise võimalus rasestuda; häirida keha looduslikke hormoone; suurendada kolesterooli taset; mõjutada immuunsüsteemi; ja suurendada vähiriski.

Kokkupuute hindamise esmane eesmärk on anda kogukonna liikmetele teavet PFAS-i taseme kohta nende kehas Martinsburgi linna Big Springsi kaevu teenistuses. Nende kokkupuute hindamiste tulemused aitavad üksikutel osalejatel ja nende kogukondadel paremini mõista nende kokkupuudet PFAS-iga ja annavad teavet, mida kogukonnad saavad kasutada PFAS-i kokkupuute vähendamiseks.

Lisateavet PFAS-i kokkupuute hindamise kohta leiate aadressilt:
https://www.atsdr.cdc.gov/pfas/PFAS-Exposure-Assessments.html. PFAS-i ja saadaolevate ressursside kohta leiate lisateavet aadressilt https://www.atsdr.cdc.gov/pfas/index.html või helistage 1-800-CDC-INFO (232-4636).