Laevastiku ohutuse juhtimine

Mootorsõidukite avariid on töökohtades hukkunute peamine põhjus. Aastatel 2003-2018 hukkus tööga seotud mootorsõidukite õnnetustes USA-s üle 29 000 töötaja. Föderaalsed eeskirjad suurte veoautode ja busside jaoks on loodud ohutuse parandamiseks, kuid need ei hõlma kõiki toiminguid. Vähesed eeskirjad hõlmavad autosid ja muid kergemaid sõidukeid, mida sõidetakse tööks.

Nende lünkade täitmiseks on paljud ettevõtted kasutanud paljusid laevastiku ohutuse korraldamise tavasid, et vältida õnnetusi ja sellega seotud vigastusi oma töötajate seas, kuid me ei tea tingimata, millised tavad midagi muudavad.

Kas sa teadsid?

Uus uurimusväline ikoon seob konkreetsed laevastiku ohutuse korraldamise praktikad oluliselt madalamate tööga seotud õnnetuste ja õnnetustega seotud vigastustega.

Taust

Uuring, mille autoriteks olid NIOSH ning kolleegid Miami ülikoolist ja liiklusohutuse tööandjate võrgustikust (NETS), oli esimene samm, mis aitas meil tuvastada individuaalseid tavasid, mis on seotud madalamate avariide ja vigastustega. Analüüs ühendas NETS-i liikmesettevõtete 2016. aasta krahhi andmed vastustega üksikasjalikule küsimustikule nende laevastiku ohutuse juhtimise programmi ja poliitika kohta. Andmed hõlmasid 70 ettevõtet, peaaegu 333 000 sõidukit, alates sõiduautodest kuni traktorhaagisteni, mitmesuguseid tööstusharusid ja ligi 5,5 miljardit sõidetud miili.

Mitmed laevastiku ohutuspraktikad olid seotud madalamate õnnetuste ja vigastuste osakaaluga.

Teie ettevõtte eest sõitvate töötajate kaitsmiseks kaaluge nende tavade lisamist oma uude või olemasolevasse laevastiku ohutusprogrammi:

• Kergsõidukijuhtide väsimusriski juhtimine:
    • Ettevõtted, kellel on selliseid ohutuspraktikaid nagu väsimusteadlikkuse koolitus, öösel sõitmise piirangud ja väsimuse meditsiinilised skriiningud, läksid oluliselt paremini kui need, kellel neid polnud.
  • Tugevad mobiiltelefonireeglid:
    • Ettevõtetel, kellel on poliitika mobiiltelefonide andmete kontrollimiseks pärast kõiki kokkupõrkeid ja kõigi elektroonikaseadmete kasutamise keelamiseks sõidu ajal (sh käed-vabad telefonide kasutamine), läks paremini.
  • Juhtide pühendumus laevastiku ohutusele:
    • Ettevõtted, kes teatasid oma tippjuhtidest, on pühendunud laevastiku ohutusele ja nende valdkonnajuhid said liiklusohutusega hästi hakkama, neil oli suurem edu.
  • Tõsiduse määramine kokkupõrkeülevaadete osana:
    • Leiti, et ettevõtetel, kes tegid kõigi kokkupõrgete kohta põhjalikud ülevaated ja määrasid kokkupõrgete tõsiduse, paremaid tulemusi, kuna nad suutsid tuvastada ettevõtte laevastikus lahendatavad probleemid.
  • Sõidukisisese seiresüsteemi (IVMS) kasutamine:
    • Kõige edukamad olid ettevõtted, kes kasutasid IVMS-iga varustatud videokaameratega sõidukeid, treenerijuhte ja kokkuvõtlikult IVMS-i tulemusi kõrgema juhtkonna jaoks.
  • Autojuhi koolitus:
    • Ettevõtted, kellel on koolitusprogrammid, mis: kasutasid erinevaid autojuhi koolitusmeetodeid, näiteks roolis istumist ja klassiruumi koolitust; koolitanud kõiki töötajaid (mitte ainult neid, kes on klassifitseeritud mootorsõidukite operaatoriteks); ja pöörasid erilist tähelepanu juhtidele, kes olid tuvastatud kõrge riskiga, olid edukamad.

Uued uuringud mootorsõidukite ohutusprogrammi elementide ja kokkupõrkemäärade seoste kohta

Riiklik ohutusnõukogu (NSC): NSC ohutu juhtimise tööriistaxternal ikoon sisaldab arvukalt tööriistu ettevõtte väsimuse, häiritud juhtimise ja muude probleemide väljatöötamise ja rakendamise toetamiseks.

Liiklusohutuse tööandjate võrgustik (NETS): ikooni NETSexternal tasuta ressursid hõlmavad selle üldist liiklusohutuse juhendit, mis on kogutud headest tavadest, mida jagavad selle liikmesettevõtted, kellest paljud on tööga seotud liiklusohutuse alal ülemaailmsed juhid. NETS pakub oma Drive Safe Work Weeki kampaania materjalide raames ka tööriistakomplekte sellistel teemadel nagu häiritud välise ikooni juhtimine ja turvavööde välimine ikoon.